Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Πράσινοι τσολιάδες στην Πόλη!

10:15 π.μ.

Το παιχνίδι κόντρα στην Φενέρ ήταν από αυτά που όταν κάνεις ταμείο το καλοκαίρι θα
το θυμάσαι, είτε από την …καλή, είτε από την …άσχημη.


Εξάλλου, ποτέ σε μια σεζόν δεν είναι όλα τα ματς, το ίδιο. Ο Παναθηναϊκός μετά την αυτοχειρία του κόντρα στην Ούνιξ Καζάν, έπρεπε να σταθεί όρθιος στην «ULKER SPORTS ARENA», μπροστά σε 15.000 μανιασμένους Τούρκους και να δείξει ποιος στην ευχή είναι τ’ αφεντικό, κάτι που έκανε απόλυτη επιτυχία!

Έτσι για κάθε τουρκική φωνή, για κάθε σκέψη του Σπάχια, για κάθε ημισέληνο σημαία, είχε και μια απάντηση. Από το πρώτο κιόλας λεπτό έδειξε τι θέλει και τι χρειάζεται για να φύγει με ψηλά το κεφάλι από την Πόλη. Με τους Μάικ Μπατίστ και Κώστα Καιμακόγλου να σέρνουν τον ελληνικό χορό, ο Βόσπορος έμοιαζε να είναι πράσινος! Η άμυνα τσάκιζε τη Φενέρ, η οποία απεγνωσμένα έψαχνε να βρει λύσεις. Παρόλα αυτά οι δρόμοι ήταν κλειστοί και τα σκυλιά …λυμένα!

Με μεγάλη υπομονή στην επίθεση και εξαιρετικές περιστροφές οι Πρωταθλητές Ευρώπης έπαιρναν αυτό που ζητούσαν, ενώ ακόμη και όταν χάθηκε ο πολύτιμος Σμιθ, υπήρχε άμεση απάντηση με τον Τσαρτσαρή να δημιουργεί τεράστια ρήγματα στους πιο αργούς αντιπάλους του.

Ακόμη και όταν οι Τούρκοι εξαπέλυσαν τη μεγάλη αντεπίθεση, οι Έλληνες ήταν παρόντες! Με ψυχραιμία, παρά την λογική κούραση, κάποιες κακές επιστροφές και το θόλωμα της φανατισμένης έδρας, κρατούσαν τα γκέμια του αγώνα. Άλλωστε για αυτό υπάρχουν ο Μήτσος και ο Σάρας, για να βάλουν τα μεγάλα σουτ που έψαχνε η ομάδα στο τρίτο δεκάλεπτο, την ώρα που ο Σάτο κυνηγούσε ό,τι πετούσε και ό,τι κολυμπούσε.

Με πολύ σωστή χρήση του χρονομέτρου και των φάουλ, ο Παναθηναϊκός διαφύλαξε το προβάδισμα του, οδηγώντας τη Φενέρ στη λήξη του 24ριου της και αναγκάζοντας τη φανατισμένη εξέδρα σε σταδιακή σιωπή και μαζική αποχώρηση πέντε λεπτά πριν το φινάλε!

Κάπως έτσι λοιπόν οι Πρωταθλητές Ευρώπης ύψωσαν το λάβαρο τους στην Πόλη και πήραν ξανά την κατάσταση στα χέρια τους! Η υπόθεση «πρωτιά» είναι και πάλι ανοικτή και η λογική λέει πως το «τριφύλλι» θα πρέπει να πάρει τα δύο συνεχόμενα ματς στο ΟΑΚΑ, κόντρα σε Φενέρ και Αρμάνι, πριν πάει στα βάθη της Ρωσίας με φόντο το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.

ΥΓ: Έξω από το στολίδι της Φενέρ υπήρχε ένα τεράστιο ομοίωμα Δούρειου Ίππου, λέτε να μπήκαν με αυτό οι πράσινοι;

ΥΓ1: Τέτοιο γήπεδο δύσκολα να δούμε τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας. Με θέσεις θεάτρου και Μεγάρου για όλους τους θεατές, σέβεται αυτούς που πάνε να δούνε μπάσκετ.

Δημήτρης Κοντός-onsports

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 Νεα για Παναθηναϊκό. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top