Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Ετσι έχουν τα πράγματα για τον Νίνη

2:31 μ.μ.

Θα ξεκινήσω ανάποδα, αλλά θα προσπαθήσω να μπω γρήγορα στο θέμα. Γενικώς από τη μέχρι τώρα καριέρα του ο Σωτήρης Νίνης δεν δικαιούται να έχει παράπονο από τον Παναθηναϊκό.

Πώς θα μπορούσε δηλαδή να έχει παράπονο ένα παιδί που στα 16 του χρόνια αντιμετωπίστηκε ως Μεσσίας σε μία τεράστια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό;

Που ξεσηκωνόταν ο κόσμος και ο Τύπος κάθε φορά που δεν είχε το ρόλο που θα μπορούσε (αναλογικά με το ταλέντο του) να έχει στην ομάδα;

Που όταν έβγαζε "μάτια" όπως για παράδειγμα στο... διαστημικό ματς που έκανε απέναντι στη Ρόμα ήταν ο Ελληνας Μέσι και όταν δεν βλεπόταν ουδείς "έκραζε" τουλάχιστον όπως έκανε με τόσους άλλους συμπαίκτες του; Απ' τους παίκτες που προήλθαν από την Ακαδημία της Παιανίας, ο Καραγκούνης για να φτιάξει όνομα "έφτυσε αίμα", ο Μπασινάς το ίδιο, ο Γκούμας δεν το συζητάω, οι Ελληνες που ήρθαν από άλλους συλλόγους πέρασαν ουκ ολίγα "ψυχολογικά τεστ", ενώ από τους ξένους, ακόμα και ο Σισέ στους πρώτους μήνες του στην ομάδα είχε μπόλικη αμφισβήτηση...
Και το όνομά του έφτιαξε στην Ευρώπη μέσω του Παναθηναϊκού ο Νίνης και στην Εθνική πήγε και κάθε φορά που είχε προβλήματα τραυματισμού η ομάδα δίπλα του ήταν, στο πλευρό του.
Αλλά και υλικά θεωρώ ότι μια χαρούλα ήταν οι απολαβές του Σωτήρη στο "τριφύλλι", όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μπορεί να έχει παράπονο ούτε σ' αυτό.
Πάμε τώρα παρακάτω. Ετσι και αποχωρήσει τελικά από τον Παναθηναϊκό θα είναι μεγάλο πλήγμα για την ομάδα. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι παίκτης με σπουδαία προσόντα και πολλά περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης. Είναι Ελληνας, προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας, έχει γεμίσει πλέον με παραστάσεις, συνεπώς τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια είναι αυτά που έρχονται. Κρίμα απ' το Θεό είναι να χαθεί τώρα. Και το λάθος για μένα είναι που δεν είχε γίνει νωρίτερα ανανέωση στο συμβόλαιό του.
Ομως μπορώ να δεχτώ ότι ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής θεωρεί ως ευκαιρία της καριέρας του να παίξει μπάλα στο εξωτερικό (ειδικά τώρα που μένει ελεύθερος και άρα δεν χρειάζεται μία ομάδα να δαπανήσει πολλά χρήματα για να τον αποκτήσει) και, στον αντίποδα, δεν δέχομαι με τίποτα ότι "ξενέρωσε" απ' όσα γίνονται στην ομάδα διοικητικά. Να ξενερώσει ο Σισέ, το καταλαβαίνω.
Αλλά ο Νίνης; Γιατί; Ο Νίνης ποδοσφαιρικά δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να... ξενερώσει με τα όποια διοικητικά προβλήματα και στην τελική ανάλυση γιατί δεν ξενέρωσε ο Λάζαρος και ξενέρωσε ο Νίνης; Μήπως επειδή του έχουν φουσκώσει τα μυαλά οι γύρω του ότι είναι έτοιμος για τη... Ρεάλ; Εν πάση περιπτώσει ο καθένας κάνει τις επιλογές του και όπως στρώνει έτσι κοιμάται.
Πάμε τώρα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στα μάτια τα δικά μου το εξώδικο προς τον Νίνη ήταν εξοργιστικό! Πρόκειται για γκέλα που δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα και απορώ ποιος αφελής το σκέφτηκε και το υλοποίησε! Τι κέρδος μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός απ' αυτό; Μια τρύπα στο νερό. Να πάει δικαστικά και να πάρει ψίχουλα απ' την Πάρμα; Αυτό είναι το θέμα πάλι, να πουν στα αφεντικά τους ότι σώθηκαν κάτι "ψίχουλα";
Αφήστε που δεν υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί υπογραφή του παίκτη πριν την 1η Γενάρη πουθενά, σε καμία Πάρμα και σε καμία ομάδα γενικώς. Κορόιδα είναι οι Ιταλοί δηλαδή και μάγκας ο Γόντικας; Κέρδη λοιπόν μηδέν ή (στην πολύ πολύ καλύτερη) ελάχιστα. Ζημιές; Μεγάλες! Κατ' αρχάς εάν υπήρχε "μία" περίπτωση για "γέφυρα" τώρα υπάρχει "μισή" ή "καμία". Για ευνόητους λόγους. Δεύτερον, οι παίκτες μεταξύ τους επηρεάζονται. Και ο αντίκτυπος που υπάρχει στο συγκεκριμένο θέμα είναι μεγάλος. Ιδίως στους μικρότερους σε ηλικία. Σου λέει ο άλλος "εάν έπραξαν έτσι με τον Νίνη, φαντάσου τι μπορεί να κάνουν με εμένα...".

Κ. Μανωλιουδάκης-onsports

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

© 2013 Νεα για Παναθηναϊκό. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top